Připravme se, Babišova štvavá kampaň bude peklo

Přidat na Seznam.cz

KOMENTÁŘ – Všichni, kdo sledovali přenos volby prezidenta, nepochybně zaznamenali, že se z Babiše alias bodrého strýčka Váni, stal na tiskové konferenci agresor prvního řádu. Bylo jen otázkou času, kdy marketingová role mírného, občas zmateně hovořícího pána, spadne. Babiš ve své řeči, kdy generála Pavla nazval druhým Putinem, jasně ukázal, co nás v příštích dvou týdnech čeká. Agresivní útoky, štvavá kampaň, lži a mediální peklo.

Podle politologa Stanislava Balíka se bude Andrej Babiš prezentovat jako někdo, kdo reprezentuje mír a Petr Pavel dostane nálepku válečného agresora. Stejně jako v minulosti, kdy se stavěl do role spasitele, který nás měl zachránit před covidem i tentokrát vsadil na mesiášskou kartu. K tomu ale přidá demagogii ve formě štvaní a nepravd, aby Pavla lidem znechutil.

Babišův tým vsadí na nepravdy a demagogii

Babiš na tiskové konferenci označil Pavla „za rozvědčíka“, což je lež, protože generál Pavel nikdy rozvědčíkem nebyl. Zpravodajská studia totiž nestihl dokončit. Jak jsme již psali v tomto článku, další prezidentský kandidát Jaroslav Bašta, který působil i v Bezpečnostní informační službě (BIS), prohlásil: „Pokud je mi známo, Petr Pavel nebyl důvěrníkem vojenské kontrarozvědky“ a vzápětí dodává „kdyby se tak stalo, tak už ho mám před komisí.“

Na rozdíl od Babiše se Pavel vždy ke své minulosti stavěl otevřeně a s rovnou páteří. Oproti tomu Babiš kňučí, že ho média lživě osočují z toho, že byl spolupracovníkem STB, přestože je jeho spolupráce s bolševikem stvrzená soudem.

Zároveň Petra Pavla obvinil, že jako “trénovaný komunistický rozvědčík v Rusku, který vítal invazi (vojsk Varšavské smlouvy), to dotáhl až do Vojenského výboru NATO”. Babiš má zřejmě nejen problém s planetami ale i s počty, protože v té době bylo Pavlovi 7 let.

Babiš mírotvorce je těžko uvěřitelný

Jestliže se chce Babiš postavit do role mírotvorce, měl by být alespoň trochu uvěřitelný. Ostatně na nedostatku autentičnosti zkrachovala Nerudová. Agresivním a štvavým projevem těžko ale můžete působit jako posel míru. Nehledě na to, že se stále pohybujeme na půdě lživé ideologie, protože ani jako prezident by neměl žádné nástroje na zastavení války. Ty nemá ani Česko dokonce ani EU.

Babišovi se můžeme vysmívat, že je „náhodný generátor slov“, nicméně stojí za ním velmi schopný profesionální tým, který moc dobře ví, že jediná možnost, jak vyhrát volby, je lidem Petra Pavla znechutit. Víc voličů, než je okolo 2 milionů, už Babiš nemá šanci oslovit, jeho šancí zůstává demobilizace alespoň části společnosti.

Ti, co nepůjdou k volbám, pomohou Babišovi

Můžeme se tedy připravit na to, že celá kampaň bude mít jen jeden cíl, maximálně pošlapat svého konkurenta, aby byl pro voliče nepřijatelný. Stejně jako je pro ně nepřijatelný Babiš, stane se pro ně nepřijatelným i Pavel a nehodí ve výsledku svůj hlas nikomu. Elektorát Babiše je svědomitý, ten k volbám dorazí. Rozhodne tedy nakonec, kolik lidí volit nebude, a to ve prospěch Babiše. Připravme se tedy na metání špíny a sedmý kruh pekla, naštěstí to potrvá jen dva týdny.

Zdroj: Redakce