Král Václaváku Jindřich Rajchl nepřijal aprílový žert Tomáše Zdechovského

Přidat na Seznam.cz

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDÚ-ČSL) 1. dubna na svém Twitteru zveřejnil údajný dopis od předsedy strany Právo Respekt Odbornost (PRO) Jindřicha Rajchla. Šlo o aprílový žert, k čemuž se europoslanec i přiznal v komentářích. Jeho politický sok to však rozhodně neocenil.

Ve fiktivním dopisu Rajchl žádá Zdechovského, zda nevystoupí na dubnové demonstraci a označil svou politickou stranu za vlasteneckou skupinu. Nabídl Zdechovskému 30 minut před stotisícovým davem na Václavském náměstí. „Je to opojný pocit, když Vám občané visí na rtech a skandují hesla, která leckdy vymýšlíte až na pódiu,“ stálo ve fiktivním dopisu.

Dále bylo v dopisu napsáno, že Zdechovský je proevropsky smýšlející politik, jenž vidí přínos v tom, že je Česko členským státem EU. Fiktivní Rajchl europoslance požádal, aby nemluvil o podpoře Ukrajiny a přínosech členství v EU, ale zaměřil se spíše na negativa. Dopis byl podepsán Jindřichem Rajchlem.

Ostrá reakce krále Václavského náměstí

Jindřich Rajchl na svém Facebooku zveřejnil příspěvek, ve kterém se nelítostně pustil do Zdechovského. „Nepovedený apríl Tomáše Zdechovského, jímž odhalil hloupost svých příznivců,“ uvedl Rajchl i k lidem, kteří smýšlejí podobně, jako europoslanec Zdechovský.

Podle Rajchla europoslanec pouze „hloupě žvatlá za královský plat, aniž by pro naše občany udělal cokoliv pozitivního.“ Označil Zdechovského za morálně pokleslého jedince, který se raduje z týrání svého názorového oponenta. „Je to zbabělec, který po provalení svého odporného jednání maže své komentáře. Je to ustrašený smrkáč, který je celý život zvyklý před problémy pouze utíkat,“ pustil se Rajchl do svého politického oponenta ve snaze zesměšnit ho.

Dále si znovu rýpl do příznivců Zdechovského a urazil jejich intelektuální úroveň. Podle Rajchla totiž tito příznivci ani nepochopili, že jde o aprílový žert a mysleli si, že Rajchl skutečně Zdechovského pozval.

Reakce Zdechovského

Zdechovský na ostrý výpad Rajchla zareagoval po svém. Naznačil, že je neklidný jedinec bez smyslu pro humor. „Práce s textem 0. O čí intelektuální úrovni to vypovídá?“ rýpnul si do Rajchla.

Zdroje: Tomáš Zdechovský, Jindřich Rajchl, redakce