Alena Schillerová populisticky zneužívá kurýrů a neumí základní počty

Přidat na Seznam.cz

Alena Schillerová (ANO) se inspiruje v zakladateli hnutí ANO Andreji Babišovi a vytahuje nejen populistické karty, ale také lži, aby očernila kroky současné vlády. Nezná studu, přestože je sama zatížená kauzou, kdy utratila miliony z našich peněz za fotky na sociální sítě.

Poslankyně za hnutí ANO Alena Schillerová, jde ve šlépějích svého guru Andreje Babiše, kterého tolik obdivuje a tlačí na čirý populismus. V pondělním videu, které zveřejnila na Twitteru horlivě bojuje za kurýry. Agituje, aby je stát podpořil a vytvořil pro ně lepší (rozumějte více peněz) pracovní podmínky.

Schillerová populisticky protěžuje kurýry

Populistický výkřik bývalé ministryně financí nepřišel z čirého nebe. Pár dní před tím totiž kurýři z firmy Wolt demonstrovali na Václavském náměstí proti změnám, které nastaly v systému odměňování od Nového roku a paní poslankyně se toho hned chytila. Redakce má k dispozici informace ohledně odměn přímo od zdroje, který ve Woltu pracuje. Nutno uznat, že ani před změnami neměli kurýři na růžích ustláno a výdělky 300 korun za hodinu, jak Wolt avizuje, jsou z říše snů. Po odečtení nákladů se jedná o 150 korun za hodinu, pokud jezdí autem, 200 korun pokud používají kolo ( v tomto případě ušetří za benzín a amortizaci vozu).

V každém případě se ze strany Schillerová jedná jen o výkřik do tmy. Těžko si představit, jak stát zasahuje do systému odměn pracovníků v soukromé firmě. Jedině snad, že by kurýři založili odbory? Možná by se měla raději zaměřit na pracovní podmínky pracovníku v drůbežářství. Kupříkladu ve Vodňanech vyplácí minimální mzdu, přestože tam ti lidi mrznou v osmi stupních obklopeni mrtvými kuřaty. Psali jsme o tom článek.

Dvojnásobek není osminásobek paní poslankyně

Přestože se Twitter prohýbá pod množstvím negativních komentářů na její adresu, Schillerová si z toho nic nedělá a vesele zveřejňuje svá moudra ve velké kadenci. V jednom z posledních příspěvků, kdy zřejmě chtěla poukázat na „asiocálnost“ Fialovi vlády v souvislosti se zvýšením daně z nemovitosti, předvedla, že jí chybí elementární znalost z počtů.

V příspěvku píše: „Zvýšení daně z nemovitostí na dvojnásobek…jak navrhuje přední zástupce STAN, by vedlo ke zvýšení daně za 3kk na cca 8000 Kč ročně. Je to rafinovaný způsob, jak si například od seniorů vzít zpátky velkou část výchovného.“

Není jasné, jak k cifře došla, pokud nelosovala čísla z klobouku. Autorka článku bydlí ve 3kk v Praze a daň z nemovitosti činí aktuálně 1200 korun. Za 2kk v okrajovější části města se platí okolo 700 korun. A mimo hlavní město jsou čísla ještě nižší. Alena Schillerová neuvádí dvojnásobek, ale osminásobek. Ponechme stranou, že máme jednu z nejnižších daní z nemovitostí v Evropě a vláda musí nějakým způsobem do rozpočtu peníze dostat, ale ptejme se, kde bere odvahu na tak nehorázné lži.

Od političky, která má hodně velký černý puntík v podobě kauzy ohledně fotografií na její Instagram, je to dost troufalé. Jen si připomeňme, že Schillerová utratila z našich peněz (ze státního) téměř dva miliony korun za fotografa a kameramana. Aby se vyfotila tu za květinou, tam rozverně opřená o strom a fotkami na sociálních sítích pak oblažovala veřejnost.

Zdroj: Redakce, Twitter